2010/12/25

såhär såg julen ut


Nu har jag varit hemma hos föräldrarna för julfirande i dagarna tre. Vi har hunnit med både att ha morbor, moster och kusin över på middag, hela julaftonsfaderullan och så den tillhörande juldagen, som är den bästa dagen då man ligger i varsin soffa eller fåtölj, kollar på tevefilmer och äter choklad. Jag har också läst Jesaja-texten på midnattsmässan live i radio för 90 000 lyssnare, det var fräsigt. Så här ungefär såg julen ut:


Nästan ännu finare än granen är julgrenarna som mamma alltid gör i ordning. Jag är så förtjust i det småttiga pyntet som bara skulle drunknat i en gran.


Här är min moster och mamma vid middagsbordet. Det var rätt kackigt ljus då = fula färger = svartvita bilder. :)


Som ni vet gillar jag att färgkoordinera saker, i år blev julklappsfärgerna vitt, silver och mörklila. Det var fint, och nu har jag testat det, men nästa år blir det nog tillbaka till mina vanliga glada, starka färger. Gult kanske, det är så lite gult på julen. Synd, jag gillar alla färger på julen precis som alltid.


Det här är ett annat av mina favoritjulpynt, en keramiklykta som mamma har gjort för länge sen.


Såhär nöjd ser min mamma ut när hon har en hel ask choklad framför sig. :) Och om ni undrar varför det mest är mamma på bilderna så är det för att pappa alltid muttrar och ser sur och stel ut när man tar upp kameran och då tröttnar man ju till slut, och min bror har av okänd anledning förklarat att han "aldrig någonsin mer" vill vara med på bild i min blogg och det får man ju respektera.

Men än är julen inte slut. Nu först ska jag fira jul här hemma hos mig och Johan, vilket innebär äta världens bästa fudge och spela Carcassonne med många expansioner. Sedan ska jag sova gott och länge, och imorgon åka till Trollhättan och hångla tokmycket med Viktor. Det gillar jag.

***

I've been at my parents' house for Christmas and have had a lovely time. Photos show my aunt and mother, some of my favorites among our Christmas decorations and the color scheme I chose for my gifts this year. Luckily the good times are not over. Tonight I'm celebrating Christmas here at home with Johan, which means eating the best fudge in the world and playing Carcassonne, and tomorrow I'm going to Trollhättan to make out with Viktor. I like that.

No comments: